NA VRH
Image Alt

BEČ

Beč: Srce Glazbe i Kulture

Beč, čarobna austrijska prijestolnica, mjesto je gdje povijest i umjetnost preplavljuju svaki kutak grada. Nalazi se uz obale Dunava i privlači posjetitelje diljem svijeta zbog svoje jedinstvene kombinacije povijesti, kulture i glazbe.

Za ljubitelje umjetnosti, Beč je prava poslastica. U Kunsthistorisches muzeju (Muzej umjetnosti povijesti) možete otkriti remek-djela poput Vermeera i Rubensa, dok vas galerija Belvedere mami Klimtovim “Poljupcem”. Zaštitni znak Beča je također Albertina, dom impresivne zbirke grafika i crteža.

Bečka opera, svjetski poznata po svojim opernim izvedbama, čarobno spaja glazbu i scenu. Dvorana Musikverein nudi priliku za duboko uranjanje u klasičnu glazbu, gdje Bečki filharmonijski orkestar izvodi najveća glazbena djela.

Ako ste ljubitelj povijesti, posjetite Hofburg, bivšu carsku rezidenciju Habsburške dinastije. Tu ćete otkriti blaga poput carske kape i carskog skiptara. Schönbrunn, dvorac iz 18. stoljeća, s njegovim prekrasnim vrtom, pruža priliku da zavirite u prošlost carske obitelji.

Beč je također domaćin različitih događanja tijekom cijele godine. Adventske tržnice u vrijeme Božića transformiraju grad u bajkoviti svijet svjetala i mirisa. Ljeti možete uživati u koncertima na otvorenom, festivalima i kulturnim manifestacijama.

Za trenutke opuštanja, nema ništa bolje od posjete tradicionalnim bečkim kavanama. Uživajte u savršenoj šalici kave i omiljenim bečkim slasticama, poput Sachertorte.

Beč je grad koji spaja prošlost i budućnost, umjetnost i eleganciju. Bez obzira na vaša interesovanja, Beč će vas zadiviti svojom raznolikošću i bogatstvom kulture. Posjetite ovu europsku metropolu i prepustite se njezinom šarmu koji će vas ostaviti bez daha.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda