NA VRH
Image Alt

BUDIMPEŠTA

Budimpešta: Biser Srednje Europe

Budimpešta, glavni grad Mađarske, smješten na obalama rijeke Dunav, očarava posjetitelje svojom bogatom poviješću, arhitekturom i termalnim izvorima. Ovaj europski dragulj nudi raznovrsna iskustva koja će zadovoljiti svakog putnika.

Mostovi su nezaobilazna znamenitost Budimpešte, a Lančani most i Most slobode su prava remek-djela inženjeringa. Zvjezdasti krovovi Budimpešte krase Parlament i Budimski dvorac, čineći ih prepoznatljivim simbolima grada.

Za ljubitelje umjetnosti i kulture, Mađarska Nacionalna galerija i Mađarska Opera nude vrhunske izvedbe i izložbe. Centralna tržnica i ulica Vaci su idealna mjesta za kupovinu suvenira i okusiti lokalnu hranu.

Budimpešta je poznata po svojim termalnim izvorima. Gellért i Széchenyi termalni kupališta pružaju opuštajuće wellness iskustvo. Također, posjetite najstariji podzemni željeznički sustav u Europi, “M1”, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Mađarska je zemlja smještena u središnjoj Europi, bogata kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama. Budimpešta, njezin glavni grad, odražava tu raznolikost, spojivši povijest i modernost.

Budimpešta je više od grada; to je mjesto gdje se povijest susreće s budućnošću, gdje arhitektura oduzima dah, a okusi hrane zadovoljavaju sva osjetila. Posjetite ovu predivnu metropolu i otkrijte zašto je jedna od najposebnijih destinacija u Europi.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda