NA VRH
Image Alt

LINZ I SANKT FLORIAN

Linz & Sankt Florian

Linz: Moderni Biser Gornje Austrije

Linz, treći po veličini grad u Austriji, smješten uz obalu Dunava, oduševljava svojim spojem povijesti i suvremene umjetnosti. Ovaj dinamični grad nudi brojne zanimljivosti i događanja koja će zadovoljiti svakog posjetitelja.

Linz je poznat po svom modernom umjetničkom pristupu. Ars Electronica Centar je interaktivni muzej budućnosti, gdje se posjetitelji mogu upustiti u svijet inovacija i suvremenih tehnologija. U blizini se nalazi Lentos Kunstmuseum, galerija suvremene umjetnosti koja nudi impresivan pogled na Dunav.

Stari grad Linza, s povijesnim zgradama i kafićima uz obalu, privlači posjetitelje svojim šarmom. Hauptplatz, glavni trg, okružen je baroknim zgradama i crkvom sv. Martina. Grad je također domaćin zanimljivih manifestacija poput Pöstlingbergbahn, najstrmije tramvajske pruge na svijetu.

Advent u Linzu pretvara grad u čarobnu božićnu priču s prekrasnim trgovima, božićnim sajmovima i svjetlosnim instalacijama. Ljeti se možete opustiti uz Dunav na popularnom vožnjom brodom ili biciklom uz obalu.

Austrija, zemlja s bogatom kulturnom baštinom, poznata je po svojoj prirodnoj ljepoti i gastronomskim specijalitetima. Linz, kao jedan od glavnih gradova Gornje Austrije, savršeno spaja tradiciju i suvremenost.

Linz je grad koji oduševljava svojom inovativnošću, umjetničkom scenom i povijesnim šarmom. Otkrijte ovaj skriveni dragulj Austrije i doživite spoj prošlosti i budućnosti na jednom mjestu. Posjetite Linz i doživite što ga čini tako posebnim.

Sankt Florian: Mir i Kulturno Blago Gornje Austrije

Sankt Florian, slikoviti gradić smješten u Gornjoj Austriji, privlači posjetitelje svojim bogatim kulturnim nasljeđem i predivnom prirodom. No, ono što ga ističe jest prekrasan benediktinski manastir Sankt Florian, remek-djelo barokne arhitekture i duhovnog nasljeđa.

Glavna atrakcija ovog grada je Manastir Sankt Florian, osnovan u 9. stoljeću. Manastir je poznat po svojoj baroknoj crkvi koja oduzima dah svojom raskošnom arhitekturom, freskama i skulpturama. Unutar manastira, posjetitelji mogu istraživati muzeje posvećene glazbi, povijesti i umjetnosti te doživjeti duhovnu dimenziju ovog svetog mjesta.

Sankt Florian također je poznat po glazbenom festivalu Brucknertage, posvećenom skladatelju Antonu Bruckneru, koji je bio organski majstor u crkvi manastira. Tijekom festivala, posjetitelji mogu uživati u koncertima klasične glazbe koji se održavaju u prekrasnom ambijentu crkve.

Grad se nalazi u blizini Linza, trećeg najvećeg grada u Austriji, te nudi priliku za istraživanje njegove moderne i kulturne scene. Sankt Florian je također okružen prekrasnim prirodnim krajolicima Gornje Austrije, što ga čini idealnim odredištem za ljubitelje prirode.

Austrija, zemlja kulture, povijesti i prirodnih ljepota, čeka da je istražite, a Sankt Florian s manastirom svakako je jedno od najposebnijih mjesta koje možete posjetiti. Ovdje ćete pronaći ravnotežu između duhovnog iskustva, umjetnosti i prirode.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda