NA VRH
Image Alt

NOVI SAD

Novi Sad: Biser Sjeverne Srbije

Novi Sad, drugi po veličini grad u Srbiji, nalazi se na sjeveru zemlje, smješten na obalama rijeke Dunav. Ovaj šarmantni grad nudi bogatu kulturnu baštinu, prekrasnu arhitekturu i nezaboravno iskustvo za svakog posjetitelja.

Jedna od najpoznatijih atrakcija u Novom Sadu je Petrovaradinska tvrđava, koja dominira gradom s visokim zidinama i impozantnim satnim tornjem. Tvrđava je i dom čuvenom EXIT festivalu, jednom od najvećih muzičkih događanja u Europi.

Šetnja Starim gradom, sa svojim uskim ulicama, trgovima i zgradama u baroknom stilu, pruža osjećaj povijesti i autentičnosti. Trg Slobode, glavni gradski trg, okružen je kafićima i restoranima gdje možete kušati tradicionalna srpska jela.

Novi Sad je poznat i po svom multikulturalnom duhu. Synagogue Novi Sad je primjer bogate kulturne raznolikosti grada. Također, umjetnički centar “Petrovaradin Fortress” često je domaćin izložbama i kulturnim događanjima.

Jedinstvena atrakcija je i Most slobode, s prepoznatljivim lukom i fantastičnim pogledom na rijeku Dunav. Također, posjetite Dunavski park i uživajte u zelenim površinama i cvjetnim vrtovima.

Srbija je zemlja s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom, a Novi Sad je jedan od njezinih dragulja. Grad spaja prošlost i budućnost, tradiciju i inovaciju, pružajući posjetiteljima raznovrsno iskustvo. Doživite šarm Novog Sada i otkrijte što ga čini tako posebnim.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda