NA VRH
Image Alt

ZAGREB

Zagreb: Puls Hrvatske

Zagreb, glavni grad Hrvatske, smješten u srcu Europe, mjesto je gdje se povijest, kultura i modernost susreću. Ovaj živahni grad pruža nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

Zagreb je poznat po svojoj povijesnoj jezgri – Gornjem gradu i Donjem gradu. Gornji grad obiluje šarmantnim uličicama, povijesnim zgradama i Kamenitim vratima, svetinjom grada. Donji grad nudi elegantne trgove, muzeje i brojne kafiće.

Zagreb je i grad muzeja. Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej, i Muzej prekinutih veza samo su neki od bisera koji otkrivaju kulturno bogatstvo grada. Galerija Klovićevi dvori i Umjetnička galerija također nude umjetničke poslastice.

Tijekom cijele godine, Zagreb nudi različite događaje. Advent na Zrinjevcu i glavnom trgu jedan je od najljepših božićnih sajmova u Europi. Ljeto je obilježeno kulturnim festivalima, koncertima i izložbama.

Zagreb je okružen prekrasnom prirodom. Sljeme, planina koja se uzdiže iznad grada, nudi odlične mogućnosti za planinarenje i skijanje. Jezera Jarun i Bundek su savršena za opuštanje i rekreaciju.

Hrvatska je zemlja smještena na istočnom dijelu Europe, poznata po obali Jadranskog mora i bogatoj povijesti. Zagreb, kao njezin glavni grad, reflektira tu raznolikost, spajajući prošlost i sadašnjost.

Zagreb je grad koji vas očarava svojim šarmom, raznolikošću i gostoljubivošću. Bez obzira na vaše interese, ovaj grad će vas dočekati širom otvorenih vrata. Posjetite Zagreb i doživite što ga čini posebnim.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda