NA VRH
Image Alt

ATENA

Atena: Glavni Biser Grčke

Atena, glavni grad Grčke, smješten na obali Egejskog mora, odiše bogatom poviješću, kulturom i arhitekturom. Ovaj drevni grad nudi nevjerojatno iskustvo za sve putnike.

Najpoznatija atrakcija u Ateni je Akropola, UNESCO-ova svjetska baština i simbol antike. Ovo brdo dominira gradom, a Partenon, najpoznatiji hram posvećen Ateni, pruža nevjerojatan pogled na grad.

Stari Plaka kvart je šarmantan, s uskim ulicama, tavernama i trgovinama. Monastiraki buvljak je idealno mjesto za kupovinu suvenira i antikviteta. U blizini je i antički Agora, s brojnim arheološkim nalazima.

Nacionalni arheološki muzej je obavezan za ljubitelje povijesti, kućište tisuća artefakata i umjetnina iz antičke Grčke. Muzej suvremene umjetnosti je odlično mjesto za ljubitelje moderne umjetnosti.

Atena obiluje kulturnim događanjima i festivalima tijekom cijele godine. Grčki dan neovisnosti 25. ožujka je prilika da vidite vojne parade i proslave. Athens and Epidaurus Festival nudi raznovrsne izvedbe od ljeta do jeseni.

Grčka, zemlja bogate povijesti, čuvena je po antičkim ruševinama, predivnim otocima i mediteranskoj kuhinji. Atena, njezin glavni grad, odražava tu raznolikost, spojivši povijest i suvremenost.

Atena je grad koji očarava svojim arheološkim blagom, živopisnom scenom i gastronomskim čarima. Doživite bogatstvo grčke kulture i povijesti posjetom ovom izvanrednom gradu. Posjetite Atenu i otkrijte što ga čini tako posebnim.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda