NA VRH
Image Alt

KLAGENFURT AM WÖRTHERSEE

Klagenfurt: Zeleno Srce Koruške

Klagenfurt, glavni grad austrijske savezne države Koruške, očarava svojim prirodnim ljepotama i kulturnim blagom. Ovaj grad nudi mirno okruženje, brojne događaje i prekrasne lokacije za posjetitelje svih profila.

Klagenfurt se ponosi prekrasnim Wörthersee jezerom, idealnim za kupanje i opuštanje uz vodu. Grad je okružen planinama, a Gerlitzen Alpe nude odlične mogućnosti za planinarenje i skijanje tijekom zime.

Altstadt, stari grad Klagenfurta, karakterizira šarmantna arhitektura, trgovi i ulice. Ne propustite Lindwurm, zmajev spomenik koji postaje simbol grada tijekom ljeta.

Minimundus, minijaturni park s replikama svjetskih znamenitosti, pruža jedinstveno iskustvo za posjetitelje svih uzrasta. Pojedinosti o parku oživljavaju i pričaju priču o globalnim atrakcijama.

U Koruškoj se tradicija očituje kroz razna događanja poput maskenbala tijekom Karnevala. Ljeto je obilježeno brojnim festivalima, koncertima i kulturnim manifestacijama.

Austrija, zemlja bogate kulturne baštine i prirodne ljepote, ponosi se svojom tradicijom i gostoljubivošću. Klagenfurt, kao glavni grad Koruške, reflektira tu raznolikost, spajajući prirodu i urbanu sredinu.

Klagenfurt je grad koji oduševljava svojim zelenim okolišem, kulturom i tradicijom. Bez obzira na vaše interese, Klagenfurt će vam pružiti predivno iskustvo. Posjetite Klagenfurt i doživite zeleno srce Koruške.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda