NA VRH
Image Alt

RIM

Rim: Vječni Grad i Kolijevka Kulture

Rim, glavni grad Italije i vječni grad s tisućljetnom poviješću, nudi posjetiteljima nevjerojatan spoj povijesti, umjetnosti i kulinarskih užitaka. Ovaj grad očarava svojom bogatom kulturnom baštinom i brojnim atrakcijama.

Najpoznatija atrakcija u Rimu je Koloseum, najpoznatiji amfiteatar starog Rima. Forum Romanum, s brojnim antičkim hramovima i spomenicima, oživljava prošlost grada. Panteon, remek-djelo rimskog inženjeringa, s impresivnim kupolama, svakodnevno privlači posjetitelje.

Rim je također dom Vatikana, s bazilikom sv. Petra i Sikstinskom kapelom, čuvenom po Michelangelovim freskama. Vatikan je srce katoličke Crkve i važno vjersko odredište.

Piazza di Spagna, Španjolski trg, poznat je po Španjolskim stepenicama i luksuznim trgovinama. Trg Piazza Navona, s brojnim kafićima i fontanama, idealan je za opuštanje.

Rim je poznat po svojoj izvrsnoj kuhinji, uključujući tjesteninu, pizzu, gelato i espresso. Trastevere, stari kvart, nudi autentičnu rimsku atmosferu i restorane.

Italija, zemlja bogate povijesti, kulture i krajolika, privlači posjetitelje svojom raznolikošću i strastvenim načinom života. Rim, kao njezin glavni grad, odražava tu raznolikost, spajajući prošlost i sadašnjost.

Rim je grad koji oduševljava svojom ljubavlju prema umjetnosti, povijesti i hrani. Bez obzira na vaše interese, ovaj grad će vas obogatiti iskustvima. Posjetite Rim i doživite čaroliju koji ga čini jednim od najljepših gradova na svijetu.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda