NA VRH
Image Alt

SARAJEVO

Sarajevo: Grad Susreta Kultura i Povijesti

Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, privlači posjetitelje svojom bogatom kulturnom baštinom i jedinstvenom mješavinom kultura. Ovaj grad nudi nevjerojatnu raznolikost atrakcija i događanja.

Najpoznatija atrakcija u Sarajevu je Stari grad (Baščaršija), čarobna četvrt s uskim ulicama, trgovima i tradicionalnim trgovinama. Tu možete probati tradicionalnu bosansku kavu i raznovrsne specijalitete.

Sarajevo je poznato i po Gazi Husrev-begovoj džamiji, jednom od najvažnijih vjerskih objekata u Bosni i Hercegovini. U blizini se nalazi i Sebilj, poznata fontana i simbol grada.

Latinska ćuprija, Vijećnica i Vijecnica, naslijeđe iz austrougarske ere, svjedoče o bogatoj povijesti grada. Vijecnica, nekada gradska vijećnica, sada je predivna biblioteka i galerija.

Sarajevo je grad susreta različitih kultura i religija, gdje se islam, pravoslavlje, katolicizam i judaizam stapaju. Brojni muzeji i galerije, uključujući Muzej Sarajeva i Umjetničku galeriju, pružaju dublji uvid u bogatu povijest i umjetnost grada.

Bosna i Hercegovina, zemlja spektakularnih planina i bujne prirode, također je domaćin bogate povijesti i kulture. Sarajevo, kao glavni grad, odražava tu raznolikost, spajajući prošlost i sadašnjost.

Sarajevo je grad koji vas poziva na putovanje kroz povijest i kulturu Balkana. Bez obzira na vaše interese, ovaj grad će vas obogatiti iskustvima. Posjetite Sarajevo i doživite šarm koji ga čini jednim od najintrigantnijih gradova u regiji.

Ponuda putovanja

Bosna i Hercegovina

SARAJEVO – Baščaršija – Jednodnevni izlet

1 dan Izlet autobusom
Ako trebate pomoć oko popunjavanja obrasca prijave, zovite nas na HELPDESK TELEFON:...
Bosna i Hercegovina

SPLAVARENJE DRINOM I TAROM + OBILAZAK SARAJEVA

15 lipnja, 2024164,00  2 dana / 1 noćenje s doručkom i ručkom na splavu Autobusni
Ako trebate pomoć oko popunjavanja obrasca prijave, zovite nas na HELPDESK TELEFON:...
Makedonija

Ljetovanje u MAKEDONIJI – Ohrid

19 srpnja, 2024399,00  8 dana / 7 noćenja s doručkom Putovanje autobusom
Ako trebate pomoć oko popunjavanja obrasca prijave, zovite nas na...