NA VRH
Image Alt

VENECIJA / VERONA

Venecija & Verona

Verona: Grad Ljubavi i Kulture

Verona, gradić smješten u sjevernoj Italiji, poznat je po svojoj romantičnoj atmosferi, kulturnoj baštini i povijesnim znamenitostima. Ovaj grad očarava posjetitelje svojim jedinstvenim šarmom.

Najpoznatija atrakcija u Veroni je Rimski amfiteatar Arena di Verona, treći najveći rimski amfiteatar na svijetu, koji i danas služi za izvođenje opernih predstava. U srpnju i kolovozu, grad oživi tijekom poznatog Veronskog ljeta, kada se održavaju operne izvedbe na otvorenom.

Julijska kuća (Casa di Giulietta) je domaćin tisućama zaljubljenih parova koji dolaze vidjeti balkon s kojeg je legendarna Julija razgovarala s Romeom. Piazza delle Erbe, trg prepun šarenih štandova i kafića, idealan je za šetnju.

Verona je bogata kulturnom ponudom, uključujući muzeje poput Museo di Castelvecchio, koji čuva umjetničke i povijesne zbirke. Grad također nudi mnogo koncerata, izložbi i kazališnih predstava tijekom cijele godine.

Italija, zemlja bogate povijesti, umjetnosti i kulinarskih užitaka, privlači posjetitelje svojom raznolikošću i strašću. Verona, kao grad iz bajke, odražava tu raznolikost, spajajući prošlost i sadašnjost.

Verona je grad koji vas poziva na putovanje kroz vrijeme i ljubav. Bez obzira na vaše interese, ovaj grad će vas očarati svojim jedinstvenim duhom. Posjetite Veronu i iskusite čaroliju koji ga čini jednim od najromantičnijih gradova u Italiji.

Venecija: Grad Kanala i Romantike

Venecija, biser sjeverne Italije, privlači posjetitelje svojim jedinstvenim šarmom i ljepotom. Ovaj grad na vodi oduvijek je bio simbol romantike, kulture i povijesti.

Najpoznatija atrakcija u Veneciji su njezini kanali. Vožnja gondolom kroz slikovite vodene puteve i ispod stoljetnih mostova je nezaboravno iskustvo. Trg sv. Marka (Piazza San Marco), poznat po svojoj arhitekturi i povijesti, domaćin je brojnim kafićima i galerijama.

Bazilika sv. Marka (Basilica di San Marco) je remek-djelo bizantske arhitekture i čuva neprocjenjive umjetničke dragocjenosti. Campanile di San Marco, zvonik bazilike, pruža spektakularan panoramski pogled na grad.

Venecija je također domaćin brojnim kulturnim događanjima, uključujući Venecijanski karneval, kada se grad preplavi maskiranim ljudima i veselim događanjima. La Biennale di Venezia, poznata izložba suvremene umjetnosti, privlači umjetnike iz cijelog svijeta.

Italija, zemlja bogate povijesti, umjetnosti i kulinarskih užitaka, privlači posjetitelje svojom strašću i šarmom. Venecija, kao jedinstveni grad na vodi, odražava tu raznolikost, spajajući prošlost i sadašnjost.

Venecija je grad koji će vas ostaviti bez daha svojom ljubavlju prema umjetnosti, povijesti i kanalima. Bez obzira na vaše interese, ovaj grad će vas odvesti u romantičnu bajku. Posjetite Veneciju i doživite čaroliju koji je čini jednim od najljepših gradova na svijetu.

Ponuda putovanja

Italija

VENECIJA i TRI OTOKA LAGUNE (Murano, Burano i Torcello)

6 rujna, 2024, 20 rujna, 2024, 4 listopada, 2024 2 dana / 1 noćenje s doručkom Putovanje autobusom
Ako trebate pomoć oko popunjavanja obrasca prijave, zovite nas na...