NA VRH
Image Alt

KRK

Otok Krk: Biser Jadrana

Otok Krk, poznat kao “Zlatni otok” zbog svoje prirodne ljepote i bogate povijesti, smješten je na sjevernom Jadranu i dio je Republike Hrvatske. Ovaj otočki dragulj nudi nevjerojatnu raznolikost pejzaža, kulturnih atrakcija i obala.

Najveći grad na otoku je Krk, po kojem je otok dobio ime. Krk je bogat kulturnom baštinom, a šetnja njegovim uskim ulicama otkriva brojne povijesne znamenitosti, uključujući Krčku katedralu i Frankopanski dvorac. Grad Krk također nudi raznoliku gastronomsku ponudu i živahnu atmosferu.

Otok Krk je poznat po svojim prekrasnim plažama, uključujući Baska plažu, koja se proteže na gotovo 2 km i nudi kristalno čisto more. Osim kupanja, otok je idealno odredište za biciklizam, planinarenje i vodene sportove.

Tijekom ljeta, otok Krk oživljava raznim događanjima, uključujući koncerte, izložbe i kulturne manifestacije. Baska outdoor festival privlači ljubitelje aktivnog odmora s raznim avanturističkim aktivnostima.

Krk je također odlična polazišna točka za posjete susjednim otocima i obalnim gradovima, uključujući Plitvička jezera, nacionalni park s nevjerojatnim slapovima i prirodnom ljepotom.

Otok Krk, s bogatom poviješću i raznovrsnim aktivnostima, privlači posjetitelje svojom raznolikošću. Ovo odredište spaja prirodne ljepote s kulturnim bogatstvom.

Otok Krk je destinacija koja nudi brojne mogućnosti za opuštanje, istraživanje i uživanje u prekrasnom okruženju. Bez obzira na vaše interese, ovaj otok će vas očarati svojom raznolikošću i ljubaznim stanovnicima. Posjetite otok Krk i doživite čaroliju ovog dragulja Jadrana.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda