NA VRH
Image Alt

NOVALJA

Novalja: Biserna Oaza Otoka Paga

Novalja, smještena na sjevernom dijelu Jadranskog otoka Paga, Hrvatska, često se opisuje kao biser otoka Pag. Poznata je po svojim prekrasnim plažama, živopisnim zalascima sunca i živahnoj noćnoj sceni.

Novalja nudi obilje prekrasnih plaža, od kojih je najpoznatija plaža Zrće, koja privlači partijanere iz cijelog svijeta. Novalja je također domaćin brojnim vodenim sportovima, uključujući ronjenje, windsurfing i vožnju brodom.

Gradić Novalja, s bogatom kulturnom baštinom, nudi mnoge povijesne znamenitosti, uključujući crkvu Sv. Katarine i kameni toranj. Šetnja njegovim uskim ulicama otkriva tradicionalne restorane i kafiće s izvrsnom dalmatinskom kuhinjom.

Tijekom ljeta, Novalja oživljava raznim događanjima, uključujući različite festivale, glazbene koncerte i kulturne manifestacije. Novalja također slavi tradicionalne fešte, gdje možete uživati u autohtonim jelima i običajima.

Otok Pag je poznat po svojoj čuvenoj paškoj čipki i sirevima, a posjet paškim siranama i kušanje domaćih specijaliteta ne smije se propustiti.

Hrvatska, zemlja bogate povijesti, predivnih otoka i bogate kulture, privlači posjetitelje svojom raznolikošću i šarmom. Novalja, smještena na obali Jadranskog mora, odražava tu raznolikost, spajajući zabavu, prirodu i tradiciju.

Novalja je destinacija koja nudi brojne mogućnosti za opuštanje, istraživanje i provođenje nezaboravnog odmora. Bez obzira na vaše interese, ovaj grad će vas očarati svojom energijom i ljubaznošću stanovnika. Posjetite Novalju i doživite čaroliju ovog bisera otoka Paga.

Ponuda putovanja

Nije pronađena nijedna ponuda