NA VRH

Ljetovanje u MAKEDONIJI – Ohrid

399,00 

Trajanje:
8 dana / 7 noćenja s doručkom
Prijevoz:
Putovanje autobusom
Tip putovanja:
Paket aranžman / ljetovanje
Država:

Ako trebate pomoć oko popunjavanja obrasca prijave, zovite nas na
HELPDESK TELEFON: +385 (0)31 255 777


Prijave za ovo putovanje moguće je izvršiti

NAJKASNIJE 20 DANA PRIJE POLASKA.
**moguće je zatvarenje prijava ranije
**broj mjesta je ogranićen


TERMIN LJETOVANJA:

od 19. srpnja do 27. srpnja 2024. godine


 

Discount:
MOLIMO VAS ODABERITE TERMIN POLASKA:
 • 19 srpnja, 2024
Polupansion (večera) + 90,00 €
Nadoplata za jednokrevetnu sobu u hotelu ( jedna osoba u sobi ) + 130,00 €
UKUPNA CIJENA: 399

Opis

Ohrid – dragulj Makedonije. Grad koji je nekada imao 365 crkvi, po jednu za svaki dan u godini smjestio se uz istoimeno jezero. Nastao je još u 3. stoljeću prije nove ere, a privlači svojim povijesnim starinama, srednjovjekovnom i otomanskom arhitekturom, predivnom prirodom i modernim noćnim životom. Bogatstvo prirodnih i povijesnih ljepota prepoznao je i UNESCO te je Ohridsko jezero od 1980. godine na listi zaštićene baštine. Ohrid će Vas očarati predivnim domaćinima, ukusnom hranom, povijesnim spomenicima, prirodnim ljepotama…


TERMIN POLASKA:

 • 19.07. – 27.07.2024.

LOKACIJE / VRIJEME POLASKA:

 • Osijeka (parkiralište iza caffe bar Kayenn, Sjenjak)  / 21:00
 • Vukovar (ugibalište na glavnoj cesti uz autobusni kolodvoru) / 21.35 h

POVRATAK NA MJESTO POLASKA:

 • kasni noćni sati zadnji dan putovanja 

PRIJEVOZ:

 • autobus 

POTREBNE ISPRAVE:

 • valjana osobna iskaznica ili putovnica 

SLUŽBENA VALUTA:

 • makedonski denar

NAČIN PLAĆANJA:

 • transakcijsk

OSNOVNA CIJENA UKLJUČUJE:

 • autobusni prijevoz iz Osijeka i Vukovara 
 • razglede prema programu uz stručno vodstvo 
 • obilazak Skopja i Ohrida uz stručno vodstvo 
 • 7 noćenja s doručkom u hotelu Pela *** u Ohridu (cca 4,5 km od centra grada)
 • voditelja / pratitelja tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti
 • osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije 

NIJE UKLJUČENO U CIJENU: 

 • ulaznice i karte za objekte ili događaje koji nisu uključeni u cijenu
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • fakultativni izleti (opisi i cijene iza programa putovanja)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu – 130 eura – plaća se u sklopu aranžmana
 • nadoplata za polupansion (večera) – 90 eura – plaća se u sklopu aranžmana
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

♥ POLAZAK
polazak iz Osijeka sa parkinga iza caffe bara Kayenn u 21 sat, iz Vukovara u 21.30 sati. Ugodna vožnja modernim turističkim autobusom preko Srbije do Sjeverne Makedonije….


♥ PRVI DAN

Vožnja do Skopja, glavnog grada Sjeverne Makedonije. Po dolasku razgled grada uz stručno vodstvo : skopsko Kale (tvrđava), crkva Svetog Spasa, džamija Mustafa Paše, čaršija, Daut Pašin hamam, spomenik Filipu II. , Dušanov most preko Vardara, Arheološki muzej, glavni trg, spomenik konjaniku (Aleksandru Makedonskom), bista i muzej Majke Tereze, stari željeznički kolodvor… Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za istraživanje i ručak. Natavak vožnje prema Ohridu. Dolazak u Ohrid u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana. Noćenje.


♥ DRUGI DAN

Doručak. Odlazak autobusom do centra Ohrida gdje će nas dočekati lokalni vodič. Razgled grada : centralni trg sa spomenicima Svetom Klimentu i Naumu, kuća Robevih, crkva Sv. Sofije (izvana), antički amfiteatar, Samuilova tvrđava (izvana), Plaošnik (izvana), crkva Sv. Jovana Kanea… povratak u centar grada i slobodno vrijeme. Poslijepodne povratak u hotel i slobodno vrijeme za kupanje i uživanje. Noćenje.


♥ TREČI DAN:

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži i kupanje ili odlazak na fakultativni izlet : VELIKA MAKEDONSKA TURA (Heraclea – Bitola – Prilep – Kruševo). Noćenje.


♥ ČETVRTI DAN:
Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži i kupanje ili odlazak na poludnevni fakultativni izlet : STRUGE i VEVČANI. Po povratku sa izleta slobodno vrijeme za kupanje. Noćenje.

♥ PETI DAN

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži i kupanje. Noćenje.


♥ ŠESTI DAN
Doručak. Slobodan dan za kupanje i uživanje ili odlazak na fakultativni izlet : VOŽNJA BRODOM PO JEZERU – SVETI NAUM, ZALJEV KOSTIJU  i kupanje na predivnoj pješčanoj plaži.


SEDMI DAN

Doručak. Slobodan dan za uživanje na plaži i kupanje. Noćenje.


♥ OSMI DAN

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do 13 sati za kupanje, kupovinu suvenira i istraživanje grada. U 13 sati polazak prema Hrvatskoj. Dolazak u Vaše mjesto polaska u kasnim noćnim satima.


FAKULTATIVNI IZLETI (za realizaciju je potrebno minimalno 20 osoba): 


VELIKA MAKEDONSKA TURA : HERACLEA – BITOLA – PRILEP – KRUŠEVO (sa uključenim ulaznicama za arheološki lokalitet Heraclea i Memorijalni centar Toše Proeski)  – 45 eura po osobi 

– polazak u jutarnjim satima. Vožnja do Bitole, drugog po veličini grada u Makedoniji. Posjet arheološkom lokalitetu Heraclea i razgled uz stručno vodstvo. Heraclea je ime dobila po mitskom junaku Herkulu. Nakon razgleda vožnja do centra Bitole i razgled : crkva Svetog Dimitrija, Jeni džamija, stara čaršija… Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema Prilepu koji je četvrti grad po veličini u Makedoniji. Razgled grada poznatog po kraljeviću Marku : glavni gradski trg sa spomenicima Aleksandru Makedonskom i kraljeviću Marku, stara čaršija, Sahat kula… Slobodno vrijeme. Za kraj ostavljamo posjet Kruševu i Memorijalnom centru Toše Proeski. Povratak u Ohrid u večernjim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje. 


STRUGE I VEVČANI (sa uključenim ručkom u restoranu Kutmichevica) – 35 eura po osobi 

– polazak prema Strugi nakon doručka. Po dolasku razgled stare čaršije, šetnice uz Drim, rodna kuća braće Miladinovci… slobodno vrijeme za uživanje u kavi i slasticama u mnogobrojnim kafićima uz Drim. Nastavak vožnje prema Vevčanima, etno selu u kojem se kriju prekrasni izvori vode. Šetnja prekrasnom prirodom. U dogovoreno vrijeme ručak u restoranu koji se smjestio na uzvisini i s kojeg se pruža prekrasan pogled na jezero i okolicu.


VOŽNJA BRODOM DO SVETOG NAUMA + ZALJEV KOSTIJU + POSJET CRKVI + kupanje na pješčanoj plaži – 20 eura

– nakon doručka vožnja do centra Ohrida i ukrcaj na brod. Vožnja prema Svetom Naumu uz kraće zaustavljanje u zaljevu kostiju i posjet Muzeju na vodi gdje je prikazan život u sojenicama iz 12 stoljeća prije nove ere. Nastavak plovidbe. Po dolasku u Sveti Naum posjet manastiru i crkvi uz stručno vodstvo. Nakon razgleda slobodno vrijeme za šetnju, uživanje na izvoru Drima, ručak i kupanje na pješčanoj plaži. Atrakcija ovog prostora je i vožnja čamcima po Drimu (uz nadoplatu). Povaratk u Ohrid u kasnim poslijepodnevnim satima.

OHRID biser na jugozapadu Sjeverne Makedonije, smješten na obali istoimenog jezera, jednog od najstarijih i najdubljih u Europi, privlači posjetitelje svojom raskošnom kombinacijom povijesne baštine, prirodne ljepote i jedinstvene atmosfere.

Grad Ohrid, koji nosi titulu UNESCO-ve Svjetske baštine, oduševljava svojim dobro očuvanim srednjovjekovnim dijelom grada. Ohridska tvrđava, izgrađena u 4. stoljeću, nudi nevjerojatan pogled na jezero i okolne planine. Crkva Sv. Sofije, sagrađena u 11. stoljeću, predstavlja remek-djelo bizantske arhitekture, a unutar nje čuvaju se freske koje datiraju iz različitih razdoblja.

Ohridsko jezero, poznato i kao “Biser Balkana”, pruža idilične uvjete za ljetovanje. Plaže duž obale omogućuju uživanje u sunčanju i osvježenje u kristalno čistoj vodi jezera. Grad ima niz plaža, od živopisne plaže Kaneo s pogledom na crkvu Sv. Jovana Kanea do plaže Gradishte koja je popularna među ljubiteljima vodenih sportova.

Ohrid je također dom brojnim kulturnim manifestacijama tijekom ljeta. Ohridsko ljeto, festival koji traje od lipnja do kolovoza, privlači umjetnike, glazbenike i ljubitelje kulture iz cijelog svijeta. Posjetitelji mogu uživati u koncertima klasične glazbe, izložbama, kazališnim predstavama i drugim događanjima.

Ohrid se ponosi svojom bogatom gastronomskom ponudom koja kombinira mediteranske, balkanske i turske utjecaje. Restorani uz jezero nude svježe ulovljenu ribu, dok tradicionalni restorani u starom dijelu grada poslužuju autentične makedonske specijalitete poput gravče na tavče (jelo od graha) i Ohridske pastrmke.

Za one željne aktivnog odmora, okolna planinska područja nude mogućnosti za planinarenje, biciklizam i istraživanje netaknute prirode. Nacionalni park Galičica, koji se prostire između Ohridskog i Prespanskog jezera, idealno je odredište za ljubitelje prirode.

Ohrid je jedinstveno odredište koje spaja povijest, kulturu, prirodu i odmor na obali jezera. Njegova ljepota i raznolikost čine ga nezaboravnim mjestom za posjetitelje svih profila.

VAŽNE NAPOMENE: 

 • kalkulacija je rađena na bazi minimalno 35 putnika, 
 • o eventualnim promjenama ili otkazu putovanja bit ćete obaviješteni pismeno ili usmeno pet dana prije predviđenog polaska
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Plaćanjem ponude putovanja suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
 • molimo Vas da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.
 • kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

ORGANIZATOR:
ZOOM ZOOM PUTOVANJA d.o.o., Čvrsnička ulica 96, 31000 Osijek, HR4323400091111129120, OIB: 87749693717, TID: HR-AB-31-05398746


POLICA OSIGURANJA SOLVENTNOSTI I POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI :

 • polica jamčevine br. OV0683034379 uplaćena kod ADRIATIC osiguranje d.d., Listopadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.
 • polica osiguranja od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket aranžman: br. Police OV0683034380, ADRIATIC osiguranje d.d., Listopadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.