NA VRH

Prag – Grad mostova, duša svjetske povijest

Trajanje:
4 dana / 3 noćenja s doručkom
Prijevoz:
Izlet autobusom
Tip putovanja:
Paket aranžman / Vikend putovanje
Država:

Ako trebate pomoć oko popunjavanja obrasca prijave, zovite nas na
HELPDESK TELEFON: +385 (0)31 255 777


Prijave za ovo putovanje moguće je izvršiti

NAJKASNIJE 10 DANA PRIJE POLASKA.
**moguće je zatvarenje prijava ranije
**broj mjesta je ograničen


TERMINI POLASKA:

USKORO


Discount:

Opis

⊗ LOKACIJA / VRIJEME POLASKA:

 • Osijek (Sijenjak, iza Caffe bara Cayen) / 22:00 h
 • Beli Manastir (točna lokacija i vrijeme polaska bit će poslani u završnom pismu)

⊗ POVRATAK NA MJESTO POLASKA:

 • kasni večernji / noćni sati zadnjeg dana putovanja

⊗ PRIJEVOZ:

 • autobus

⊗ POTREBNE ISPRAVE:

 • valjana osobna iskaznica ili putovnica

⊗ SLUŽBENA VALUTA DESTINACIJE:

 •  češka kruna

⊗ UKLJUČENO U CIJENU:

 • autobusni prijevoz iz Osijeka i Belog Manastira
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu *** u Pragu
 • boravišna taksa u hotelu
 • razglede prema programu uz stručno vodstvo
 • voditelja / pratitelja putovanja
 • osiguranje od odgovornosti
 • osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije

⊗ NIJE UKLJUČENO U CIJENU: 

 • ulaznice i karte za objekte ili događaje koji nisu navedeni u osnovnoj cijeni
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu – 105 eura
 • večera u tradicionalnoj pivnici u Pragu – 20 eura (češka juha, svinjetina, prilog – zelje i knedle, desert i 1 piće – sok ili pivo)
 • vožnja brodom rijekom Vltavom – 20 eura
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

♥ POLAZAK

Polazak iz Osijeka u 22:00 sata. Ugodna vožnja modernim turističkim autobusom uz pauze prema potrebi…


PRVI DAN

…preko Mađarske i Slovačke prema Češkoj. Dolazak u PRAG u prijepodnevnim satima. Razgled grada uz stručno vodstvo – STARO MJESTO, TORANJ SA SATOM, SPOMENIK JANU HUSU, STAROGRADSKA VIJEĆNICA, ŽIDOVSKA ČETVRT JOZEFOV, STARO ŽIDOVSKO GROBLJE, PRAŠKA BRANA, RUDOLFINUM, VACLAVSKE NAMESTI, SPOMENIK SV. VACLAVA, NARODNI MUZEJ, OPERA, NARODNO KAZALIŠTE. Slobodno vrijeme za ručak i kavu. Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.


♥  DRUGI DAN

Doručak. Nastavak razgleda grada – STRAHOVSKI SAMOSTAN, LORETO, HRADČANI, KATEDRALA SVETOG VITA, ZLATNA ULICA, KAFKINA KUĆA, KULA DALIBORKA, MALA STRANA, CRKVA SVETOG NIKOLE, KARLOV MOST, SPOMENIK SVETOM IVANU NEPOMUKU… Slobodan ostatak dana za osobne programe ili za posjet nekom od mnogobrojnih muzeja ( Muzej čokolade, muzej voštanih figura, muzej komunizma, tehnički muzej…). Noćenje.


♥  TREČI DAN

Doručak. Cjelodnevni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun povijesno – kulturnih spomenika iz baroknog perioda , kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Razgled povijesne jezgre pješice: veličanstvena zgrada Semper opera – katolička katedrala – Dresdenski dvorac iz 15.stoljeća – barokni dvorac Zwinger s Galerijom starih majstora – Zid saskih vojvoda – protestantska crkva Frauenkirche – Bruhlska terasa, balkon rijeke Elbe… Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada i posjet nekom od muzeja ili šetnju najvećim gradskim parkom (Grossen Garten), iz vremena baroka, s kraljevskom palačom iz 17. stoljeća i botaničkim vrtom. Povratak u Prag u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.


ČETVRTI DAN

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema BRNU, prijestolnici Moravske. Razgled – DVORAC ŠPILBERK, STARI GRAD, KATEDRALA SVETOG PETRA I PAVLA, KAPUCINSKI SAMOSTAN, CRKVA SVETOG JAKOVA, STAROGRADSKA VIJEĆNICA… Slobodno vrijeme za ručak, kavu i shopping. Polazak za Hrvatsku  u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Vaše mjesto u kasnim večernjim / noćnim satima.


PRAG

Prag, glavni grad Češke, očarava svojom bogatom poviješću, prekrasnom arhitekturom i živopisnom atmosferom. Smješten na obalama rijeke Vltave, Prag je jedan od najljepših gradova u Europi, poznat po svojim srednjovjekovnim ulicama, impozantnim dvorcima i crkvama te živahnim trgovima. Stari grad, srednjevjekovno srce Praga, oduzima dah svojom slikovitošću, uključujući čuveni Kraljevski put, Katedralu sv. Vida i Karlov most. Uz Stari grad, Mala Strana, četvrt prepoznatljiva po svojim baroknim palačama, nudi šarmantne uličice i skrivene kutke za istraživanje. Grad također obiluje umjetničkim blagom, a Nacionalna galerija u Pragu i Muzej Franz Kafka samo su neki od bisera kulturne scene. Noćni život Praga također je živopisan, s brojnim pivnicama, barovima i klubovima koji nude raznolike zabavne sadržaje. Svojom ljepotom i raznovrsnošću, Prag privlači posjetitelje iz cijelog svijeta, nudeći im nezaboravno iskustvo u jednom od najfascinantnijih gradova Europe.


♥ DRESDEN

Dresden, glavni grad savezne države Sasku u Njemačkoj, poznat je po svojoj raskošnoj baroknoj arhitekturi i bogatoj kulturnoj baštini. Grad je dom brojnim povijesnim znamenitostima, uključujući Zwinger, prekrasnu palaču s muzejima, Semperoper, poznati operni teatar, te Frauenkirche, rekonstruiranu crkvu koja je postala simbol obnove grada nakon razaranja u Drugom svjetskom ratu. Elba, koja teče kroz grad, pruža slikovitu kulisu za šetnje i relaksaciju, dok Brühl’s Terrace, poznata kao “Balkon Europe”, nudi prekrasan pogled na rijeku i povijesni centar grada. Dresden obiluje umjetničkim blagom, s Galerijama koje čuvaju remek-djela kao što su “Sixtinčeva Madona” i “Frauenkirche”. Grad nudi i dinamičnu suvremenu scenu, s brojnim galerijama, kazalištima i festivalima koji privlače ljubitelje kulture iz cijelog svijeta. Sa svojom kombinacijom povijesti, umjetnosti i prirodnih ljepota, Dresden je nezaobilazna destinacija koja očarava svoje posjetitelje.


♥ BRNO

Brno, drugi po veličini grad u Češkoj, smješten u srcu Moravske regije, nudi izvanrednu mješavinu povijesti, kulture i modernog života. Grad se ponosi svojom impresivnom arhitekturom, uključujući prekrasnu katedralu sv. Petra i Pavla te dvorac Špilberk koji nadgleda grad s uzvišenja. Brno je također poznat po svojoj živoj kulturnoj sceni, s brojnim kazalištima, muzejima i galerijama, poput Muzeja Moravske i Muzeja savremene umjetnosti. Znamenita trgovačka četvrt Zelny Trh nudi bogatstvo lokalnih proizvoda i gastronomskih delicija. Uz to, grad je domaćin raznih festivala, poput internacionalnog sajma knjiga i festivala vina, koji privlače posjetitelje iz cijelog svijeta. Brno također živi i noću, s raznolikim izborom barova, klubova i restorana koji osiguravaju zabavu do ranih jutarnjih sati. S bogatom poviješću i živopisnom sadašnjošću, Brno je nezaobilazna destinacija koja očarava svoje posjetitelje svojom jedinstvenom atmosferom.


⊕ INFORMATIVNO

 • kalkulacija je rađena na bazi minimalno 35 putnika
 • o eventualnim promjenama ili otkazu putovanja bit ćete obaviješteni pismeno ili usmeno pet dana prije predviđenog polaska
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni i izlete su dio programa i ugovora o putovanju. Plaćanjem ponude putovanja suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.
 • kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti putnik može ugovoriti osobno u nekom od osiguravajućih društava koje posluju u Republici Hrvatskoj

⊕ ORGANIZATOR

 • odgovorni organizator: ZOOM ZOOM TRAVEL d.o.o., Čvrsnička ulica 96, 31000 Osijek, HR4323400091111129120, OIB: 87749693717, TID: HR-AB-31-05398746

⊕ POLICA OSIGURANJA SOLVENTNOSTI I POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI

  • polica jamčevine br. OV0683034379 uplaćena kod ADRIATIC osiguranje d.d., Li topadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.
  • polica osiguranja od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket aranžman: br. Police OV0683034380, ADRIATIC osiguranje d.d., Listopadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.