NA VRH

SARAJEVO – Baščaršija – Jednodnevni izlet

Trajanje:
1 dan
Prijevoz:
Izlet autobusom
Tip putovanja:
Jednodnevni izlet

Ako trebate pomoć oko popunjavanja obrasca prijave, zovite nas na
HELPDESK TELEFON: +385 (0)31 255 777


Prijave za ovo putovanje moguće je izvršiti

NAJKASNIJE 10 DANA PRIJE POLASKA.
**moguće je zatvarenje prijava ranije
**broj mjesta je ogranićen


TERMINI POLASKA:

USKORO


Discount:

Opis

♥ Bosna i Hercegovina, smještena na jugoistoku Europe, očarava svojom bogatom kulturnom baštinom i predivnim prirodnim ljepotama. Ova zemlja, koja dijeli granice s Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom, nosi pečat raznolike povijesti koja  seže unatrag stoljećima.

♥ Sarajevo, njezin glavni grad, simbol je suživota različitih kultura i religija. Planine, rijekama prošarane doline i netaknute šume pružaju spektakularne prizore, dok se tradicionalna bosanska kuhinja ističe svojom raznolikošću okusa. Unatoč izazovima koje je zemlja prošla, Bosna i Hercegovina ostaje ponosna na svoj identitet i srdačno dočekuje posjetitelje svojim gostoljubivim duhom.


⊕ LOKACIJE / VRIJEME POLASKA:

 • Osijek (Parkiralište iza caffe bar Kayenn, Sjenjak) / 05:00
 • Đakovo  (benzinska pumpa Petrol) / 05:45 h 
 • Slavonski Brod (ispred Kauflanda) / 06:30 h 

⊕ POVRATAK NA MJESTO POLASKA:

 • kasni večernji sati zadnji dan putovanja 

⊕ POTREBNE ISPRAVE:

 • valjana osobna iskaznica ili putovnica 

⊕ SLUŽBENA VALUTA:

 • konvertibilna marka (valutu možete nabaviti u bankama ili u Sarajevu prema uputama pratitelja putovanja)

⊕ OSNOVNA CIJENA UKLJUČUJE:

 • autobusni prijevoz iz Osijeka, Đakova i Slavonskog Broda
 • voditelja / pratitelja putovanja
 • osiguranje od odgovornosti
 • osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije

⊕ NIJE UKLJUČENO U CIJENU: 

 • ulaznice i karte za objekte ili događaje
 • ulaznica za Avazov toranj (vidikovac) – 5 KM
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

♥ PLAN IZLETA

Polazak iz Osijeka s parkinga iza kafića Kayenn. Mogućnost kupljenja putnika u Đakovu i Slavonskom Brodu. Ugodna vožnja preko Doboja i Zenice do SARAJEVA. Po dolasku razgled uz stručno vodstvo: GRADSKA VIJEĆNICA, INAT KUĆA, ŠEHER ĆEHAJINA ĆUPRIJA, PIVOVARA, CRKVA SV. ANTE I FRANJEVAČKI SAMOSTAN, CAREVA DŽAMIJA, LATINSKA ĆUPRIJA I MJESTO ATENTATA, TAŠLIHAN, SABORNA CRKVA, MARKALE, VJEČNA VATRA, KATEDRALA SRCA ISUSOVA, BEZISTAN, GAZI HUSREV BEGOVA DŽAMIJA, MORIĆA HAN, SEBILJ… Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u samostalnom istraživanju grada i sarajevskim delicijama: ćevapima, pitama i bureku, baklavama, kavi… U kasnijim poslijepodnevnim satima odlazak prema Avazovom tornju. Polusatno zadržavanje na vidikovcu (karta uz nadoplatu). Nakon vidikovca nastavljamo put prema Hrvatskoj. Dolazak u Vaše mjesto polaska u kasnim večernjim / noćnim satima.

 


Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, odiše jedinstvenom atmosferom koja spaja bogatu povijest, kulturu i gastronomiju. Smješteno u srcu Balkanskog poluotoka, ovo povijesno mjesto predstavlja spoj istoka i zapada te je svjedok različitih kultura i religija.

Jedna od najpoznatijih znamenitosti je Baščaršija, stari bazar koji datira iz 15. stoljeća. Prošetajte starim ulicama, istražite tradicionalne radnje i uživajte u atmosferi koja odiše prošlošću. Na Baščaršiji se nalazi i Sebilj, karakteristična fontana koja simbolizira duh grada.

Sarajevo je poznato po svojim vjerskim građevinama koje odražavaju raznolikost stanovništva. Upravo iz razloga što na malom prostoru možete vidjeti Džamije, katoličke i pravoslavne crkve te Židovske hramove Sarajevo nazivaju i europskim Jeruzalemom.

Sarajevo je poznato po raznovrsnoj i ukusnoj hrani. Jedno od nezaobilaznih jela su ćevapi, posluženi u somunu s lukom i kajmakom. Pilav, grah s mesom i povrćem, također je tradicionalno jelo koje se često konzumira tijekom vjerskih i obiteljskih proslava. Burek, pita od tankih slojeva tijesta punjenih mesom, te pite sa sirom, zeljem ili krumpirom također su vrlo popularno jelo.

Kafići na Baščaršiji nude priliku da iskusite tradicionalnu bosansku kavu, poznatu po specifičnom načinu pripreme i posluživanju u malim džezvama. Osim toga, Sarajevo je poznato i po svojim slatkim delicijama poput baklave, tufahija i kadaifa.

Za ljubitelje umjetnosti, Sarajevo nudi brojne galerije i muzeje, među kojima se ističu Zemaljski muzej i  Galerija 11/07/95, posvećena sjećanju na žrtve genocida u Srebrenici, S druge strane, Galerija Collegium Artisticum predstavlja suvremenu umjetnost iz regije.

Sarajevo je grad koji pulsira energijom prošlosti, a istovremeno se razvija u suvremenom smjeru. Njegova jedinstvena mješavina kultura i okusa čini ga nezaobilaznom destinacijom za sve putnike željne autentičnog iskustva.

⊕ INFORMATIVNO

 • kalkulacija je rađena na bazi minimalno 35 putnika
 • o eventualnim promjenama ili otkazu putovanja bit ćete obaviješteni pismeno ili usmeno pet dana prije predviđenog polaska
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni i izlete su dio programa i ugovora o putovanju. Plaćanjem ponude putovanja suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.
 • kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti putnik može ugovoriti osobno u nekom od osiguravajućih društava koje posluju u Republici Hrvatskoj

⊕ ORGANIZATOR

 • odgovorni organizator: ZOOM ZOOM TRAVEL d.o.o., Čvrsnička ulica 96, 31000 Osijek, HR4323400091111129120, OIB: 87749693717, TID: HR-AB-31-05398746

⊕ POLICA OSIGURANJA SOLVENTNOSTI I POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI

  • polica jamčevine br. OV0683034379 uplaćena kod ADRIATIC osiguranje d.d., Li topadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.
  • polica osiguranja od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket aranžman: br. Police OV0683034380, ADRIATIC osiguranje d.d., Listopadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.