NA VRH

Toscana – Čarobna talijanska regija

Trajanje:
3 dan / 2 polupansiona
Prijevoz:
Autobusni prijevoz
Tip putovanja:
Paket aranžman / Vikend putovanje

Ako trebate pomoć oko popunjavanja obrasca prijave, zovite nas na
HELPDESK TELEFON: +385 (0)31 255 777


Prijave za ovo putovanje moguće je izvršiti

NAJKASNIJE 10 DANA PRIJE POLASKA.
**moguće je zatvarenje prijava ranije
**broj mjesta je ograničen


TERMINI POLASKA:

USKORO


Discount:

Opis

Toskana nudi nezaboravno iskustvo koje osvaja srce svakog posjetitelja. Čarobna talijanskoj regiji koja oduševljava svojim prekrasnim pejzažima, bogatom kulturom i izvrsnom gastronomijom.


LOKACIJA / VRIJEME POLASKA:

 • Vukovar / 19:20 h
 • Osijek / 20:00 h
 • Đakovo, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Novska, Kutina, Popovača, Ivanić Grad, Zagreb, Karlovac, Vrata Jadrana (o točnom vremenu polaska putnike obavještavamo u završnom pismu 72 sata prije putovanja

POVRATAK NA MJESTO POLASKA:

 • kasni večernji / noćni sati zadnjeg dana putovanja

POTREBNE ISPRAVE:

 • valjana osobna iskaznica ili putovnica

SLUŽBENA VALUTA DESTINACIJE:

 • euro

UKLJUČENO U CIJENU:

 • autobusni prijevoz iz Vukovara i Osijeka i ostalih gradova s popisa
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu ***
 • razglede prema programu uz stručno vodstvo
 • voditelja / pratitelja putovanja tijekom cijelog putovanja
 • osiguranje od odgovornosti
 • osiguranje jamčevine
 • troškove organizacije

NIJE UKLJUČENO U CIJENU: 

 • ulaznice i karte za objekte ili događaje koji nisu navedeni u osnovnoj cijeni
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu – 75,00 eura
 • boravišna taksa – 2,50 eura po osobi po noćenju
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

♥ POLAZAK

 Polazak iz Vukovara i Osijeka te ostalih gradova na ruti putovanja u večernjim satima.  Vožnja modernim turističkim autobusom preko Zagreb i Rijeke…


♥ PRVI DAN

….do Italije. prva destinacija koju posjećujemo je PISA. Razgled uz stručno vodstvo : CAMPO DEI MIRACOLI na kojem se nalaze KATEDRALA , KRSTIONICA, najpoznatija znamenitost Pise – 58 m visoki KOSI TORANJ iz 14. stoljeća, GROBLJE CAMPO SANTO sa svetom zemljom s Maslinske gore. Nakon razgleda slobodno vrijeme. Nastavak vožnje prema hotelu te smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.


♥ DRUGI DAN

 Doručak. Vožnja do SIENE . Razgled grada uz stručno vodstvo : BAZILIKA SVETOG DOMINIKA U KOJOJ SE ČUVAJU RELIKVIJE SVETE KATARINE SIJENSKE, KATEDRALA, GRADSKA VIJEĆNICA, GLAVNI TRG – PIAZZA DEL CAMPO. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje i isprobavanje poznatih lokalnih slastica: cantucci, panforte, ricciarelli. Iz Siene put nas vodi kroz prekrasne pejsaže do SAN GIMIGNANA. Danas njegovom vizurom dominira 14 sačuvanih srednjovjekovnih tornjeva koji potječu iz 13. stoljeća. Nekoć je gradić imao njih čak 72, a osim što su bili simboli bogatstva vlasnika, oni su bili privatne utvrde. Razgled : Piazza della Cisterna, Piazza del Duomo, katedrala, gradska palača, tornjevi blizanci… Nakon razgleda slobodno vrijeme za istraživanje Povratak u hotel. Noćenje.


♥ TREČI DAN

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do FIRENCE – prijestolnice Toskane. Razgled grada uz stručno vodstvo: CRKVA SV. KRIŽA, KATEDRALA, KRSTIONICA, TRG SLOBODE, STARA PALAČA, GALERIJA UFFIZI, PALAČA PITTI, CRKVA SV. LORENZA, PALAČA MEDICI, CRKVA SV. MARKA, CRKVA SV. MARIJE….  Nakon razgleda slobodno vrijeme. Polazak prema Hrvatskoj u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Vaše mjesto polaska u kasnim večernjim / noćnim satima.


♥ PISA

Pisa, jedan od najpoznatijih gradova u Toskani, poznata je diljem svijeta zbog svog ikoničnog kosog tornja, koji je samo jedan od brojnih dragulja u ovom povijesnom gradu. Smještena na rijeci Arno, Pisa je bila moćna pomorska sila u srednjem vijeku, a danas je poznata po svom bogatom kulturnom naslijeđu i izvanrednoj arhitekturi. Osim poznate kule, Pisa također obiluje drugim znamenitostima poput katedrale Duomo, koja je remek-djelo romaničke arhitekture, te krstionice koja je poznata po svojim izvanrednim reljefima. Pisa ima i živopisnu staru gradsku jezgru s uskim ulicama, trgovačkim ulicama i prekrasnim trgovima poput Piazza dei Cavalieri. Osim toga, grad je dom Sveučilišta u Pisi, jednog od najprestižnijih sveučilišta u Italiji. Posjetitelji također mogu uživati u opuštanju uz rijeku Arno ili istraživati okolna sela i krajolik. Sa svojom bogatom poviješću, arhitekturom i kulturnom ponudom, Pisa je nezaobilazno odredište za sve koji posjećuju Toskanu.


♥  SIENA

Siena, čarobni srednjovjekovni grad u srcu Toskane, osvaja posjetitelje svojom bogatom poviješću, prekrasnom arhitekturom i autentičnim talijanskim šarmom. Poznata po impresivnom srednjovjekovnom trgu Piazza del Campo, koji je domaćin slavne konjske utrke Palio, Siena odiše živopisnom atmosferom. Katedrala Santa Maria Assunta predstavlja remek-djelo talijanske gotičke arhitekture, sa svojom raskošnom unutrašnjosti i impresivnom fasadom. Uske uličice srednjovjekovnog grada vode do skrivenih trgova, crkvi i povijesnih znamenitosti poput Palazzo Salimbeni i Fonte Gaia. Siena je također poznata po svom umjetničkom naslijeđu, s djelima slavnih umjetnika poput Duccia i Ambrogia Lorenzettija koja krase lokalne crkve i muzeje. Njezina tradicionalna kuhinja, obilježena jelima poput riblje juhe zvanom “cacciucco” i kolačima od badema “ricciarelli”, oduševljava i najzahtjevnije gurmane. Posjetitelji mogu uživati u opuštenom šetnjom gradom ili istražiti okolna vinogorja i krajolike. Siena ostavlja neizbrisiv dojam na svakoga tko je posjeti, nudeći jedinstveno iskustvo koje kombinira povijest, kulturu i ljepotu Toskane.


♥  SAN GIMIGNANO

San Gimignano, slikoviti srednjovjekovni grad smješten na brežuljcima srednje Italije, očarava posjetitelje svojim dobro očuvanim srednjovjekovnim zidinama i tornjevima. Poznat kao “Grad tornjeva”, San Gimignano nekada je imao čak 72 tornja, od kojih su neki preživjeli do danas, pružajući spektakularan pogled na okolicu. Grad je također poznat po svom bogatom kulturnom naslijeđu, s brojnim crkvama, palačama i muzejima koji svjedoče o njegovoj povijesti i umjetničkoj baštini. Piazza della Cisterna, glavni trg grada, okružen je zavodljivim srednjovjekovnim građevinama i živopisnim trgovima, stvarajući atmosferu kao iz bajke. San Gimignano je također poznat po svom vinu Vernaccia di San Gimignano, koji se proizvodi na okolnim brežuljcima i često se može kušati u lokalnim vinarijama. Posjetitelji mogu istražiti uske kaldrmisane ulice grada, posjetiti muzeje koji prikazuju lokalnu umjetnost i obrt, ili jednostavno uživati u prekrasnom pogledu s gradskih zidina. San Gimignano nudi autentično iskustvo srednjovjekovne Toskane koje će ostati urezano u sjećanje svakog posjetitelja.


♥  FIRENZA

Firenca, biser renesansne umjetnosti i kulture, sjaji kao jedan od najljepših gradova Italije. Smještena u srcu Toskane, ova prekrasna metropola odiše bogatom poviješću i nevjerojatnom arhitekturom koja privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

U samom srcu Firence nalazi se ikonični Duomo, katedrala Santa Maria del Fiore, s njenom prepoznatljivom kupolom koja dominira horizontom grada. U blizini se nalazi i Campanile, zvonik koji pruža fantastičan panoramski pogled na grad. Firenca je također dom nekih od najvažnijih muzeja svjetske umjetnosti, uključujući Galeriju Uffizi s remek-djelima Botticellija, Michelangela, i Leonarda da Vincija, te muzej Accademia koji čuva Michelangelovu skulpturu “David”.

Osim umjetnosti, Firenca nudi izvrsnu gastronomsku scenu. Posjetitelji mogu uživati u tradicionalnim toskanskim jelima poput riblje juhe “cacciucco”, te poznatom mesu “bistecca alla fiorentina”. Grad također obiluje slastičarnicama gdje se može kušati slavni gelato ili kolači poput “cantuccini”.

Šetnja Firencom otkriva nevjerojatnu mješavinu povijesti i suvremenosti. Ulice krcate trgovinama, buticima i kafićima, pozivaju na istraživanje svakog kutka. Firenca je također domaćin mnogim kulturnim događanjima tijekom cijele godine, od festivala umjetnosti do glazbenih koncerata.

S bogatstvom svoje povijesti, umjetnosti i kulture, Firenca je nezaobilazna destinacija za svakog putnika koji traži inspiraciju i ljepotu.

⊕ INFORMATIVNO:

 • kalkulacija je rađena na bazi minimalno 35 putnika
 • o eventualnim promjenama ili otkazu putovanja bit ćete obaviješteni pismeno ili usmeno pet dana prije predviđenog polaska
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni i izlete su dio programa i ugovora o putovanju. Plaćanjem ponude putovanja suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.
 • kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti putnik može ugovoriti osobno u nekom od osiguravajućih društava koje posluju u Republici Hrvatskoj.

⊕ ORGANIZATOR:

 • odgovorni organizator: ZOOM ZOOM TRAVEL d.o.o., Čvrsnička ulica 96, 31000 Osijek, HR4323400091111129120, OIB: 87749693717.

⊕ POLICA OSIGURANJA SOLVENTNOSTI I POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI :

 • polica jamčevine br. OV0683034379 uplaćena kod ADRIATIC osiguranje d.d., Li topadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.
 • polica osiguranja od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket aranžman: br. Police OV0683034380, ADRIATIC osiguranje d.d., Listopadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.