NA VRH

ZLATIBOR – Tara – Mokra Gora

Pogledaj cijene

Trajanje:
3 dan / 2 polupansiona
Prijevoz:
Izlet autobusom
Tip putovanja:
Paket aranžman / Vikend putovanje

Ako trebate pomoć oko popunjavanja obrasca prijave, zovite nas na
HELPDESK TELEFON: +385 (0)31 255 777


Prijave za ovo putovanje moguće je izvršiti

NAJKASNIJE 10 DANA PRIJE POLASKA.
**moguće je zatvarenje prijava ranije
**broj mjesta je ograničen


TERMINI POLASKA:

od 04.10. do 06.10.2024. godine


Discount:
MOLIMO VAS ODABERITE TERMIN POLASKA:
 • 4 listopada, 2024
UKUPNA CIJENA: 299

Opis

Doživljaj koji ne smijete propustiti – putovanje kojim Vas vodimo kroz ljepote prekrasne prirode uz upoznavanje tradicije i prošlosti.


LOKACIJA / VRIJEME POLASKA:

 • Osijek /  03:00 sata
 • Vukovar

POVRATAK NA MJESTO POLASKA:

 • kasni večernji sati zadnji dan putovanja

PRIJEVOZ:

 • autobus

POTREBNE ISPRAVE:

 • valjana osobna iskaznica ili putovnica

SLUŽBENA VALUTA DESTINACIJE:

 • srpski dinar

UKLJUČENO U CIJENU:

 • autobusni prijevoz iz Osijeka i Vukovara / ostali gradovi na upit
 • 2 polupansiona u hotelu *** na Zlatiboru (doručak i večera)
 • boravišna taksa u hotelu
 • razglede prema programu uz stručno vodstvo lokalnog vodiča
 • voditelja / pratitelja putovanja
 • posjet destileriji, razgled i degustacija voćnih rakija
 • marenda prije vožnje Šarganskom osmicom (zlatiborki kajmak, lepinja, zlatiborski pršut)
 • karta za vožnju Šarganskom osmicom
 • ulaznica za Drvengrad
 • ulaznice za Stopića pećinu
 • posjet etno selu Sirogojno
 • posjet Terzića avliji, kraća škola grnčarstva
 • ručak u Terzića avliji
 • ulaznica za N.P. Tara
 • krstarenje brodom po jezeru Perućac sa uključenim ručkom
 • osiguranje od odgovornosti
 • osiguranje jamčevine

NIJE UKLJUČENO U CIJENU: 

 • ulaznice i karte za objekte ili događaje koji nisu navedeni u osnovnoj cijeni
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu – 70,00 eura
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Polazak Cijena
3 listopada, 2024 do 6 listopada, 2024
MOLIMO VAS ODABERITE BROJ PUTNIKA: 299,00 

PRVI  DAN

Polazak iz Osijeka i Vukovara u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja modernim turističkim autobusom prema Tovarniku i dalje prema Bajinoj Bašti.  Dolazak u Bajinu Baštu u prijepodnevnim satima. Po dolasku sastat ćemo se sa lokalnim  turističkim vodičem kod poznate „Kućice na stijeni“ simbola rijeke Drine i Bajine Bašte. Kraće vrijeme za fotografiranje.  Nastavljamo prema  destileriji “Stara pesma” gde ćemo obići destileriju i isprobati voćne rakije. Put nas dalje vodi do manastira Rača iz XIII stoljeća koji je za ovaj kraj kolijevka  pismenosti I kulture. Nastavljamo vožnju prema Mokroj Gori.  Ukrcavanje na vlak Nostalgija i vožnja Šarganskom osmicom – uskotračnom željeznicom u kojoj ćete doživjeti povratak u prošlost.  Tijekom vožnje na stanici Jatare bit će poslužena marenda:  lepinja sa zlatiborskim kajmakom i zlatiborskim pršutom. Muzejska željeznica obnovljena je u duhu početka XX stoljeća kada je i redovno prometovala na relaciji Beograd -Sarajevo. Danas ova željeznica predstavlja jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija u zapadnoj Srbiji i jednu od najatraktivnijih muzejskih željeznica u Europi. Za kraj prvog dana posjetit ćemo Drvengrad – etno selo Emira Kusturice. Odlazak u hotel. Večera. Noćenje.


DRUGI DAN

Doručak. Nakon doručka, polazak prema Sirogojnu, mjestu gdje se nalazi muzej na otvorenom “Staro selo Sirogojno” u kojemu ćemo se upoznati sa tradicijom i načinom života u ruralnom dijelovima Srbije u XVIII i XIX stoljeću. Nakon Sirogojna kratka vožnja do Stopića pećine – jedinstve pećine poznate po svojim bigrenim kadama i vodopadu u samoj špilji. Nakon obilaska špilje vožnja do sela Zlakusa. Šetnja do Terzića avlije u  kojoj ćemo se upoznati sa načinom izrade grnčarije i u kojoj je organiziran ručak. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za uživanje na Zlatiboru. Večera. Noćenje.


♥ TREĆI DAN

Doručak. Odjava uz hotela. Slobodno vrijeme za obilazak centra Zlatibora, posjetu tradicionalnoj tržnici domaćih proizvoda i fakultativnu vožnju “Gold gondolom” najdužom gondolom na svijetu, dužine 10 km od centra do najvišeg vrha planine Tornika 1496 mnv. U dogovoreno vrijeme polazak prema Tari. Putovanje preko Kaluđerskih Bara do Mitrovca sa posjetom infocentru Nacionalnog parka Tara gdje ćemo se upoznati sa florom i faunom parka. Kraće vrijeme za predah i šetnju. Nastavak puta prema jezeru Perućac sa kraćim zaustavljanjem na vidikovcu Zelenika sa kojeg se pruža predivan pogled na rijeku Drinu i jezero Perućac. Po dolasku na jezero, ukrcavanje na brod Grizzly. Krstarenje jezerom u trajanju od 2 sata s uključenim ručkom. Nakon krstarenja slijedi odlazak do mjesta Perućac radi obilaska rijeke Vrelo – jedne od najkraćih rijeka na svijetu, dužine svega 365 metara  pa je u narodu poznata kao rijeka Godina. Polazak prema Hrvatskoj u kasnijim poslijepodnevnim satima. Dolazak u Vaše mjesto u kasnim večernjim / noćnim satima.


 

♥ ZLATIBOR

Zlatibor je planinsko odmaralište smješteno u zapadnom dijelu Srbije, poznato po svojoj prirodnoj ljepoti i raznovrsnim mogućnostima za rekreaciju. Ova planina, koja se uzdiže na prosječnoj nadmorskoj visini od oko 1000 metara, nudi posjetiteljima prekrasan krajolik, čist zrak i brojne aktivnosti tijekom cijele godine.

Ljeti, Zlatibor je omiljeno odredište za ljubitelje planinarenja, biciklizma i šetnji kroz netaknutu prirodu. Planina je također poznata po svojim vazdušnim banjama, koje su povoljne za liječenje respiratornih problema i poboljšanje općeg zdravlja.

Zimi, Zlatibor postaje raj za ljubitelje skijanja. Svojim ski stazama i modernim ski liftovima, ovo planinsko odmaralište privlači posjetitelje svih uzrasta i nivoa iskustva u skijanju. Tu su i brojni ugostiteljski objekti koji nude ukusnu hranu i toplu atmosferu nakon cjelodnevnih aktivnosti na snijegu.

Osim prirodnih ljepota, Zlatibor nudi i bogatu kulturnu baštinu. Posjetitelji mogu posjetiti etno-sela, muzeje i crkve, gdje se mogu upoznati s tradicionalnim načinom života i običajima.

Ukratko, ZlatIbor je destinacija koja nudi nezaboravan odmor tijekom cijele godine, bilo da ste ljubitelj aktivnog odmora u prirodi ili pak želite uživati u mirnom okruženju i istraživati kulturnu baštinu regije.


♥ MOKRA GORA

Mokra Gora je pitoreskno planinsko selo smješteno u zapadnom dijelu Srbije, poznato po svojoj jedinstvenoj prirodnoj ljepoti i kulturnom naslijeđu. Ovo malo selo privlači brojne posjetitelje svojim šarmom, tradicionalnom arhitekturom i nevjerojatnim panoramskim pogledima.

Jedna od najpoznatijih atrakcija Mokre Gore je “Šarganska osmica”, željeznička pruga koja prolazi kroz slikovitu planinsku regiju. Ova uska pruga, koja je nekad povezivala Srbiju i Bosnu, danas je popularna turistička atrakcija koja nudi jedinstveno putovanje kroz netaknutu prirodu.

Pored “Šarganske osmice”, posjetitelji Mokre Gore mogu uživati u raznim aktivnostima na otvorenom, poput planinarenja, vožnje biciklom ili jahanja konja. Selo je također poznato po svojim tradicionalnim drvenim kućama i gostoljubivim domaćinima koji nude autentično iskustvo ruralnog života.

U blizini Mokre Gore nalazi se i “Drvengrad”, filmski grad koji je izgradio poznati redatelj Emir Kusturica. Ovaj jedinstveni kompleks sastoji se od autentičnih drvenih kuća, crkve, restorana i galerija, te služi kao kulturni centar i mjesto održavanja raznih kulturnih događaja i festivala.

Ukratko, Mokra Gora je destinacija koja nudi spoj prekrasne prirode, bogate kulturne baštine i autentičnog ruralnog iskustva. Posjetitelji će sigurno uživati u ovoj idiličnoj planinskoj oazi koja pruža bijeg od svakodnevnog života i mogućnost istraživanja jedinstvenog šarma sela i okolnog krajolika.


♥ N.P. TARA

Nacionalni park Tara je jedan od bisera prirodne ljepote Srbije, smješten na planinskom masivu Tare u zapadnom dijelu zemlje. Ovaj park obiluje divljim šumama, kristalno čistim rijekama i impresivnim planinskim vrhovima, privlačeći posjetitelje svojom netaknutom prirodom i raznovrsnim ekosustavima.

Jedna od najpoznatijih atrakcija Nacionalnog parka Tara je kanjon rijeke Drine, koji se smatra jednim od najdubljih kanjona u Europi. Posjetitelji mogu uživati u vožnji čamcem ili kajakom niz ovu spektakularnu rijeku, dok promatrajući fascinantne stjenovite litice i bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta duž obale.

Park također nudi brojne pješačke staze koje vode kroz guste šume smreke, jele i bukve, pružajući posjetiteljima priliku da istraže bogatstvo biljnog svijeta i divlji život ovog područja. Tara je dom raznovrsnim vrstama ptica, sisavaca i biljaka, uključujući i endemske vrste koje su karakteristične samo za ovaj dio Balkana.

Zimi, Nacionalni park Tara postaje raj za ljubitelje zimskih sportova, s brojnim stazama za skijanje i snowboarding te mogućnostima za nordijsko skijanje i planinarenje po snježnim vrhovima.

Osim prirodnih ljepota, Nacionalni park Tara je domaćin bogate kulturne baštine, s brojnim tradicionalnim selima, crkvama i manastirima koji datiraju iz različitih perioda srpske povijesti.

Ukratko, Nacionalni park Tara predstavlja oazu prirodne ljepote, biodiverziteta i kulturnog naslijeđa, te je idealno odredište za sve ljubitelje prirode i avanturiste koji žele istražiti jedno od najljepših područja Srbije.


⊕ INFORMATIVNO:

 • kalkulacija je rađena na bazi minimalno 40 putnika
 • o eventualnim promjenama ili otkazu putovanja bit ćete obaviješteni pismeno ili usmeno pet dana prije predviđenog polaska
 • upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni i izlete su dio programa i ugovora o putovanju. Plaćanjem ponude putovanja suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
 • molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.
 • kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti putnik može ugovoriti osobno u nekom od osiguravajućih društava koje posluju u Republici Hrvatskoj.

⊕ ORGANIZATOR:

 • odgovorni organizator: ZOOM ZOOM TRAVEL d.o.o., Čvrsnička ulica 96, 31000 Osijek, HR4323400091111129120, OIB: 87749693717.

⊕ POLICA OSIGURANJA SOLVENTNOSTI I POLICA OSIGURANJA OD ODGOVORNOSTI :

 • polica jamčevine br. OV0683034379 uplaćena kod ADRIATIC osiguranje d.d., Li topadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.
 • polica osiguranja od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na paket aranžman: br. Police OV0683034380, ADRIATIC osiguranje d.d., Listopadska 2b, Zagreb, PODRUŽNICA Osijek, Gundulićeva 5b tel. 031 494 444.